Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vážení spotřebitelé,

 

dovolte mi, abych Vás touto cestou oslovil a poděkoval za přízeň, kterou projevujete přímo včelaři. Žijeme v období vzájemného hledání, kdy spotřebitel a včelař musí k sobě najít tu nejkratší cestu. Jsme rozvíjející se včelí farma.

 

 

 

"Není med jako med.“

 

Rozlišujeme dva druhy medu . Med květový a med medovicový. Oba medy, nejsou-li nějakým způsobem narušeny, byly správně vytočeny a uskladněny , jsou i stejně hodnotné.

 

      Květový med získává včela z  květů a obsahuje kromě jiného i mnoho bílkovin rostlinného původu. Vyšší obsah bílkovin v květových medech je výhodný tam, kde je zapotřebí vysokého přísunu bílkovin – pro děti, pacienty po těžkých operacích nebo úrazech – všude tam, kde je potřeba rychlá obnova tkání. Květové  medy jsou lépe stravitelné a nezatěžují organizmus jako medy tmavé.

 

      Medovicový med vzniká jako vedlejší produkt činností některých mšic,puklic a jin. Tento hmyz nabodává listy nebo jehlice stromů , vysává rostlinnou šťávu a zužitkuje z ní pouze bílkoviny. Zbylou rostlinnou šťávu, velmi bohatou na cukry ,vystřikuje ve formě kapének na povrch listů nebo jehlic. A právě tyto kapénky sbírají včely jako medovici.Medovicové - tmavé medy – jsou zvláště vhodné pro lidi s vleklým nebo akutním onemocněním dýchacích cest a pro nízký obsah bílkovin  jsou  velice prospěšné pro pacienty s onemocněním  ledvin. 

 Chuť i kvalita medu záleží stejně jako u vína na počasí, místu sběru, roční době tedy vytáčení, nadmořské výšce umístění úlů a příslušné vegetaci a hlavně na pečlivé  a čistotné práci včelaře.

  Naše firma má každoročně zařazeny jednotlivé druhy medu do soutěže o Český med

  „MED ROKU.“  Po přísných rozborech ve Výzkumném ústavu včelařském v Dole u Prahy a po vyhodnocení celostátní komisí, jsme opět získali v tomto roce zlaté medaile za všechny zde nabízené druhy medu.

 Med připravujeme pro zákazníka v certifikované provozovně pod dozorem hygienickoveterinárního inspektora. Pochází jen od našich včel z naší přírody.

 Květový med  AKÁTOVÝ – oblast Leskoun u Moravského Krumlova

 Květový med ŘEPKOVÝ – okolí Olbramovic u Moravského Krumlova

 Květový med SLUNEČNICOVÝ – okolí Olbramovic u Moravského Krumlova

 Smíšený med MEDOVICOVÝ A KVĚTOVÝ (lípa) – okolí Kladerub Vysočina – Náměšťsko

 Řepkový med krystalizuje do 3 týdnů po vytočení z plástů. Aby nenabyl tvrdé konzistence, tak jej pastujeme – míchání během krystalizace -  a ten se stává vláčný a lehce roztíratelný. Mnoho spotřebitelů si tento druh medu velmi chválí.

 

 

 Medy nabízíme nejen v klasických spotřebních baleních, ale i v dárkových provedeních.

 

 Věříme,že každý kdo zatouží po medu, zná  nejen jeho hodnotu zdravotní, ale i společenskou ve významu působení včel na životní  prostředí .

 

 

 Co nejsrdečněji zdraví Váš včelař Jaroslav Kavalec.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Produkty